Blijf op de hoogte van onze activiteiten!

HIP
03-09-2020
Het HIP (Historisch Inloop Punt) gaat weer open.
Van 10.00 – 12.00 uur in de Bibliotheek te Leerdam.

09-09-2020
Onderwerp: Maarten van Rossems plundertochten door Holland, Brabant en Vlaanderen
Door: Sander Wassing

Wij zien u graag in gebouw Maranatha, J.A. Burgersstraat 1, 4141 EL Leerdam, aanvang 20.00 uur.
Toegang is gratis. Ook niet-leden zijn van harte welkom.

Open Monumentendag
12 + 13-09-2020

Thema-avond
29-10-2020
Thema: Leerdam-West (deel 2), Noordzijde
Door: Jos Slieker

Vorig jaar oktober verzorgden wij een avond met als thema Leerdam-West, Achter de pijp.
Deze avond Leerdam-West deel 2; het gedeelte ten noorden van de Tiendweg.
We beginnen met een overzicht van de bebouwing in Leerdam vanaf 1560 t/m 2018. Hierdoor krijgen we een beeld van hoe de stad is gegroeid, waarna we inzoomen op Leerdam-West: het gedeelte ten noorden van de Tiendweg.
Onze wandeling start bij de Patrimoniumwijk, gevolgd door Koreawijk, Joost de Jongestraat en de straten daartussen. We komen ook bij het Europaplein, de bomenbuurt, de Ambonezenwijk, het Leerdam Sport terrein, de Castor en Pollux flats en tot slot de nieuwe wijk Broekgraaf. Uiteraard worden de scholen niet vergeten en krijgen wat winkeliers zoals Kleppe en Lemmen een plaatsje in het verhaal, evenals nog wat andere bedrijfjes en winkels. Tot slot volgt een filmpje van de wijk.

De foto’s die u te zien krijgt zijn afkomstig uit de Beeldbank van de Historische Vereniging Leerdam.
Via onze website zijn inmiddels ruim 12.000 foto’s te bekijken en er komen regelmatig nieuwe bij. Heeft u zelf nog oude foto’s? Neem ze mee! We voegen ze graag toe aan de Beeldbank.

Tevens is er de mogelijkheid voor aanschaf van onze publicaties.

En kent u iemand die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Leerdam, Schoonrewoerd, Kedichem en Oosterwijk, maar nog geen lid is van onze vereniging? Neem hem/haar dan mee naar de bibliotheek. Nieuwe leden zijn van harte welkom.

Wij zien u graag in de Bibliotheek Leerdam, Dokter Reilinghplein 3, 4141 DA Leerdam, aanvang 20.00 uur.
Ook niet-leden zijn van harte welkom. Toegang is gratis.

11-11-2020
Onderwerp: De geschiedenis van het onderwijs
Door: Jacques Dane

Toegang is gratis. Ook niet-leden zijn van harte welkom.

Jubileum
17-11-2020
Onze vereniging bestaat 40 jaar.