Leestip: Leven binnen de Leerdammer vrijheid

13-08-2022

Enkele jaren geleden heeft de heer Dick Haagsman  een lezing voor onze vereniging verzorgd over Leerdam in de 17e eeuw. Hij heeft dit onderwerp inmiddels verder uitgewerkt en in boekvorm gegoten,  onder de titel “Leven binnen de Leerdammer Vrijheid, Stadswandeling in de zeventiende eeuw”.

In de zeventiende eeuw lieten toeristen zich in onbekende steden al door een stadsgids rondleiden. Met dit boek als reisgids gaan we door de straten van het zeventiende-eeuws Leerdam, maken we kennis met bewoners en instellingen en krijgen we een idee over hoe het geweest moet zijn om in Leerdam te wonen, te leven en te werken. Stad, landschap en reizen worden beschreven, net als hoogtijdagen en rampen, prinsen en armelui.
Het doel van deze publicatie is om het zeventiende eeuwse Leerdam dichterbij te brengen.

“Leven binnen de Leerdammer Vrijheid” heeft 350 pagina’s en het grootste deel van de illustraties is in kleur. De afmetingen zijn 15 x 23 cm en het boek heeft een slappe kaft.

De prijs bij voorinschrijving tot 10 september 2022 bedraagt € 25,00. Daarna zal de prijs tussen de € 35,00 / € 40,00 bedragen.

Reserveren kan door een e-mail te sturen naar Dick Haagsman.