Jaarmarkt Schoonrewoerd | 27 mei 2022

17-05-2022

De afgelopen 2 jaar was het niet mogelijk vanwege de Corona pandemie, maar volgende week vrijdag gelukkig wel weer: de Jaarmarkt in Schoonrewoerd.

Wij zijn ook aanwezig. U vindt ons van 8.00 – 13.00 uur in de Kalverweg.

Onze publicaties zijn te koop, u kunt zich aanmelden als lid of het in juli te verschijnen boek “Het Hofje van Mevrouw van Aerden, Bewoners en beheer” reserveren. Dan bent u zeker van een exemplaar.

Op deze markt hebben we ook een aanbieding.
In 2020 verscheen deel 19 in de Historische Reeks Leerdam: “De bevrijding van Leerdam, en van Schoonrewoerd, Oosterwijk en Kedichem | Mei 1945″.

Met dit boek krijgen we niet alleen een beeld van de gebeurtenissen voor, tijdens en na de bevrijding van Leerdam, maar ook Schoonrewoerd, Oosterwijk en Kedichem komen aan bod. Zo nemen we in Schoonrewoerd o.a. een kijkje bij de radarstelling Gorilla.

De foto’s in “De bevrijding van Leerdam” zijn voorzien van verklarende tekst.

De bevrijding van Leerdam” is gebonden met harde kaft, 300 x 240 mm en heeft 190 pagina’s. De prijs bedraagt normaal € 22,50 maar speciaal voor de Schoonrewoerdse markt betaalt u op 27 mei slechts € 17,50 voor dit fotoboek.

Beelden van Leerdam, op kaart, prent en schilderij, met Schoonrewoerd, Oosterwijk en Kedichem” is na “Het Hofje van Mevrouw van Aerden” de tweede publicatie die dit jaar (in het najaar) verschijnt.

In dit 23e deel in de Historische Reeks Leerdam zien we de tot nu toe gevonden kaarten, plattegronden en topografische tekeningen van Leerdam en Schoonrewoerd, Oosterwijk en Kedichem.

Elke prent enz. wordt afgebeeld op één pagina met daarnaast een pagina met een verklarende tekst met de herkomst van de prent.

U kunt tijdens de markt al een exemplaar reserveren. De prijs is nog niet bekend, maar zal o.a. afhangen van het aantal reserveringen dat we krijgen.
Beelden van Leerdam” is gebonden met harde kaft, 300 x 240 mm, heeft 265 pagina’s en wordt geschreven/samengesteld door Teunis Blom.