Binnenkort verschijnt: deel 22 in de Historische Reeks Leerdam

06-06-2022

Over een maand, in de week van 18  juli, verschijnt deel 22 in de Historische Reeks Leerdam “Het Hofje van Mevrouw van Aerden, Bewoners en beheer”.

Zoals de titel al aangeeft, zal deze publicatie uitgebreid ingaan op de mensen die er woonden en werkten. Na uitvoerig archiefonderzoek is een overzicht samengesteld van een groot deel van de bewoners van het hofje die er vanaf het begin van het hofje tot aan het begin van de 20e eeuw hebben gewoond.

Het Hofje van Mevrouw van Aerden, Bewoners en beheer” beschrijft in verschillende verhalen hoe het was om in het hofje te wonen en ook worden de vooroorlogse binnenvaders én binnenmoeders uitgebreid beschreven. Waren alle bewoners en binnenvaders familie van mevrouw van Aerden? Duidelijk wordt dat dit niet altijd het geval was.

Een groot aantal regenten wordt beschreven in dit rijk geïllustreerde boek, dat verder wordt gecompleteerd met een aantal genealogische overzichten om de meerdere  verwantschappen te verduidelijken.

Het Hofje van Mevrouw van AerdenBewoners en beheer” is samengesteld en geschreven door Peter van Rooden, krijgt een omvang van ca. 168 pagina’s en zal met harde kaft verschijnen op ons boekformaat 170 x 240 mm.

De prijs bedraagt voor leden € 19,50 en voor niet-leden € 22,50.

Wilt u zeker zijn van een exemplaar? Reserveer dan via de winkel op deze website, of via e-mail naar Annette Blom.