Verslag “presentatie fotocollectie”

22-02-2012

Nu ruim een jaar geleden startte het project “digitalisering fotocollectie Het Oude Raadhuis” en op 22 februari kregen we het resultaat te zien van het vele werk wat door een aantal vrijwilligers onder leiding van Jos Slieker tot nu toe al is verzet.

Voor de pauze gingen we aan de hand van de foto’s op een rondwandeling door Leerdam en na de pauze werd het thema industrie behandeld en zagen we foto’s van o.a. de glasfabrieken, Varsseveld. Ook allerlei andere foto’s van bedrijvigheid kwamen voorbij, zoals feesten en schoolfoto’s. Dit lokte heel wat reacties uit de zaal uit, van mensen die bekenden ontdekten.

Deze avond mochten we ons verheugen in een zeer grote opkomst van zo’n 50 mensen. Iets waar we heel blij mee zijn.

We kregen weer nieuwe informatie bij een aantal foto’s en ook meldden een paar nieuwe vrijwilligers zich aan. Deze kunnen we goed gebruiken, want het project is nog niet klaar.

Op dit moment wordt ook gewerkt aan het aanpassen van onze website. Het is bedoeling dat de gedigitaliseerde foto’s via onze website bekeken kunnen gaan worden. Het zal dan mogelijk worden, tegen betaling, foto’s bij te bestellen en ook kunt u informatie van de geplaatste foto’s bij ons melden.

Omdat we tijdens deze presentatie natuurlijk lang niet alles hebben kunnen laten zien, komt er een vervolg … en wel op 16 mei. We hopen dan weer op zo’n grote opkomst.


Tijdens de pauze kwamen er veel verhalen los. Ook werd er weer een aantal publicaties verkocht.